Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Uitkering lijfrente uitstellen

Veel mensen hebben een lijfrente afgesloten die binnenkort tot uitkering komt. U krijgt dan een fors kapitaal ineens voor het kopen van maandelijkse uitkeringen om uw pensioen aan te vullen. Maar wat als u dat extra geld niet direct nodig heeft? Dan kunt u de uitkering uitstellen en zo het kapitaal laten aangroeien.

Voordeel van uitstellen is dat u over het opgebouwde kapitaal nog extra rendement kunt behalen. Hierdoor kan het uiteindelijke kapitaal – en dus uw uitkeringen – veel hoger worden. Ook kan het fiscaal interessant zijn om de uitkering uit te stellen tot na uw pensioendatum omdat dan andere inkomstenbelastingtarieven gelden. Bovendien kan uitstel voordelig zijn als u meerdere polissen heeft. U kunt dan alle polissen op één datum tot uitkering laten komen waardoor u veel kosten bespaart.

Uitstellen kan vaak binnen uw bestaande polis, maar het kan ook interessant zijn over te stappen naar een andere verzekeraar als die maatschappij een beter aanbod heeft. Bij het uitstel moet u wel overwegen wat er met het kapitaal gebeurt als u vóór de uitkeringsdatum komt te overlijden: vervalt het kapitaal aan de verzekeraar of wordt het (deels) uitgekeerd aan de nabestaanden?

Zoals u ziet, komt er heel wat kijken als uw lijfrente tot uitkering komt. Het is dan belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden.