Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Uw jawoord en uw financiŽn

Als u gaat trouwen of samenwonen heeft u dat goed overwogen. Uw partner is de ware. U wilt met hem of haar oud worden. Maar de financiŽle kant, heeft u daar ook over nagedacht?

Het is een belangrijke beslissing: trouwen of samenwonen. Niet alleen in emotioneel opzicht, ook financieel. Want samen je leven delen heeft gevolgen voor uw financiële regelingen. Zoek daarom goed uit wat er precies verandert. Neem het pensioen. Als u beiden in loondienst bent, bouwt u beiden pensioen op. Maar hoe zit dat met het partnerpensioen? Bent u verplicht dat ook op te bouwen of te verzekeren? Maakt het dan nog uit of je getrouwd bent of samenwoont? En wat gebeurt er met uw pensioen als u onverhoopt uit elkaar gaat? Of als een van u overlijdt?

Hypotheek

Dan uw woning. De hypotheek moet wel een levenlang mee gaan. Misschien komen er nog kinderen en wilt u groter gaan wonen. Wat is dán de beste oplossing? Ook uw verzekeringen moeten aangepast worden en op naam van u beiden komen. Ten slotte zijn er nog fiscale kwesties. Want hoe rekent de belastingdienst met u af als u getrouwd bent of samenwoont?

Alles goed geregeld

Gaat u samenwonen of trouwen? Wij informeren u graag over de financiële gevolgen van deze belangrijke stap. Wij lopen bovendien graag alle regelingen na en bespreken wat er moet worden aangepast.