Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Wat als u of uw partner wegvalt?

Een overlijden van u of uw partner betekent dat er veel financiŽle zaken moeten worden geregeld. Het is verstandig om op tijd na te denken over bijvoorbeeld de kosten van een uitvaart. Of over een testament en erfenis. En niet te vergeten de financiŽle situatie van de achterblijvende partner en eventuele kinderen.

Gelukkig is er de Algemene nabestaandenwet (Anw) waarvoor iedere Nederlander automatisch verzekerd is. Maar niet iedere nabestaande heeft recht op een uitkering. Bovendien zijn de voorwaarden om een uitkering te krijgen behoorlijk aangescherpt.

Nabestaande partners krijgen maandelijks ten hoogste bruto 1.167,65 euro (dat is netto nog geen 930 euro) – dit zijn de bedragen voor 2016 – als zij jonger zijn dan de AOW-leeftijd én:  of een kind verzorgen dat jonger is dan 18 jaar of minimaal voor 45 procent arbeidsongeschikt zijn. De kans is groot dat u of uw partner niet aan deze criteria voldoet. Het is dan verstandig een overlijdensrisicoverzekering op elkaars leven af te sluiten. U heeft daarbij vele keuzes, zoals een uitkering ineens of een periodieke uitkering.

Wij adviseren u graag hoe u kunt zorgen voor een gezonde financiële situatie als één van de partners komt te overlijden.