Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

MKB-ers onderschatten bedrijfsrisico

Ongeveer de helft van de ondernemers brengt de bedrijfsrisico´s minimaal eens per twee jaar in kaart. Eén op de zes heeft dit nog helemaal nooit gedaan. Dat is niet omdat ze zich geen zorgen maken, want ze zijn zich wel bewust van risico's.

Er zijn drie belangrijke risico's waar ondernemers zich druk om maken: slechte economische omstandigheden, ziekte en verzuim en brand. Men denkt er dus wel over na, maar het blijkt dat de omvang en gevolgen van die risico's nogal eens worden onderschat. Dat geldt ook voor de eigen inkomenszekerheid. Bijna een kwart van de ondernemers heeft zijn eigen inkomen niet verzekerd. Enerzijds omdat men de premies daarvoor hoog vindt, anderzijds omdat gedacht wordt dat de waarde van het bedrijf voldoende zekerheid biedt. Maar dat kan tegenvallen. Ten eerste blijkt een onderneming als de nood aan de man is niet zo makkelijk en snel te verkopen. Anderzijds is de opbrengst vaak aanzienlijk lager dan vooraf ingeschat. De praktijk is dat die opbrengst vaak onvoldoende is om arbeidsongeschiktheid of pensionering op te vangen.

Wilt u ondersteuning bij het in kaart brengen van uw bedrijfsrisico's en wilt u een deskundig en onafhankelijk advies voor een goede oplossing voor bedrijfs- en inkomenszekerheid, neem dan contact met ons op.