Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Hoe veilig is uw bedrijf?

Elk jaar vinden er meer dan 200.000 arbeidsongevallen plaats met letsel en verzuim tot gevolg. Bijna 100 werknemers per jaar komen om bij een dodelijk ongeluk tijdens het werk. De meeste van deze ongevallen gebeuren in de bouw, metaal, overslag en industrie.

Of de werkomgeving veilig is, hangt af van verschillende factoren. Zo moeten bijvoorbeeld gereedschappen en materialen deugdelijk zijn. Daarnaast moeten er goede instructies zijn over de manier waarop gewerkt wordt. Onderhoud en inspectie van machines moeten op tijd plaatsvinden. En er dient binnen uw bedrijf goed toezicht te zijn om zeker te weten dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

U kunt nu via de 'online zelfinspectie Voorkom ongevallen' uw eigen organisatie doorlichten op deze punten. De Arbeidsinspectie hoopt dat door het programma het aantal arbeidsongevallen flink vermindert. Uiteraard is aandacht voor preventie het belangrijkst. Ongevallen uitsluiten is echter nooit helemaal mogelijk. Regel daarom ook goede verzekeringen voor als een van uw werknemers arbeidsongeschiktheid wordt of overlijdt.