Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Investeren in innovatie

De komende 4 jaar trekt de regering 500 miljoen euro uit voor innovatie van het bedrijfsleven. Dat blijkt uit de Rijksbegroting 2012 die tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd.

Er komt een extra Research & Development-aftrek voor de kosten en investeringen die innoverende bedrijven maken bij onderzoek en ontwikkeling voor nieuwe producten. Dit is een aftrek die naast de bestaande afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk komt te staan. De hoogte van de aftrek wordt later bekend.

Er komt een innovatiefonds voor mkb-bedrijven waarvoor kabinet 95 miljoen euro over heeft. Voor het fonds moet ook privaat geld worden aangetrokken. En met de 'innovatie-envelop 2013' kunt u bijvoorbeeld een extra aftrekpost in de vennootschapsbelasting krijgen.

Innoveren is belangrijk voor elk bedrijf. Als u innovatieplannen heeft, kan het interessant zijn om te kijken welke ondersteuning de overheid biedt. Als financieel adviseur helpen wij u graag om innovatie en groei op een goede manier in te passen in uw bedrijfszekerheid.