Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Ook voor uw thuiswerkers blijft u verantwoordelijk

Steeds meer werknemers werken gedeeltelijk vanuit huis. Van de totale beroepsbevolking werkt bijna de helft wel eens thuis en werkt een kwart één of meerdere dagen per week thuis. Zowel werknemers als steeds meer werkgevers zien de voordelen in van thuiswerken.

Thuiswerken levert u aanzienlijke kostenvoordelen op en maken uw bedrijf aantrekkelijker voor te werven personeel. Doen dus? Niet nadat u alle voor- en nadelen op een rijtje heeft. Want ook als werknemers thuis aan de slag gaan, blijft u als werkgever wettelijk verantwoordelijk voor een goede en veilige werkplek. U bent dus ook aansprakelijk als er iets misgaat.

Zorg in ieder geval voor een goede werkplek bij uw werknemers thuis en maak afspraken over de werktijden en werkdruk. Overleg met uw Arbodienst welke faciliteiten nodig zijn en of de thuiswerkplek aan de eisen voldoet. Laat ook bij uw werknemers thuis controleren of de werkplek in orde is. Zo voorkomt u dure claims bij rsi of andere klachten.

Thuiswerken betekent ook vaak een aanpassing van uw bedrijfsverzekeringen. Zo moet de computerapparatuur ook in de thuissituatie verzekerd zijn. En de collectieve ongevallenverzekering moet ook in deze context dekking bieden. Overweegt u thuiswerk in te voeren? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen informeren welke verzekeringen of voorzieningen aangepast moeten worden.