Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Werknemers willen graag pensioenzekerheid

Door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen is pensioen lang niet meer zo zeker als vroeger. Het is simpelweg te duur geworden om garanties te geven. Hoe vindt u een regeling die goed is voor uw medewerkers en betaalbaar voor u?

Uit onderzoek blijkt dat werknemers een zeker pensioen erg belangrijk vinden. Voor die zekerheid hebben ze wel iets over. Zij zijn bijvoorbeeld bereid hogere premies te betalen en willen eventueel langer doorwerken. Ook blijken veel werknemers te verwachten dat hun pensioenuitkering tussen 67 en 80 procent van het laatstverdiende inkomen bedraagt. Berekeningen van de AFM laten zien dat dit een onrealistische pensioenverwachting is.

Door een grote arbeidsmobiliteit, de vergrijzing en de financiële crisis is pensioenzekerheid steeds moeilijker realiseerbaar. Toch wilt u vanuit goed werkgeverschap uw mensen een regeling bieden waar zij iets aan hebben. Die regelingen zijn er. Wij gaan graag in gesprek over de mogelijkheden. Een goede communicatie met uw werknemers over hun pensioen is ook belangrijk. Wij lichten uw medewerkers graag voor over de pensioenregeling, hun verwachtingen en hun mogelijkheden om het pensioen te verbeteren.