Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Onpartijdig financieel advies bij echtscheiding

Per jaar scheiden ongeveer 35.000 stellen; dat zijn grofweg 100 scheidingen per dag. Het zijn vaak emotionele beslissingen. Tegelijkertijd moeten er in zon periode ook veel zakelijke beslissingen genomen worden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw verzekeringen, pensioen en hypotheek als u gaat scheiden?

Het is verstandig om alles goed op een rijtje te zetten. Welke verzekeringen heeft u en op wiens naam staan die? Sommige kunnen misschien ongewijzigd doorlopen, andere moeten opgezegd of aangepast worden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de opgebouwde no-claimkorting voor uw autoverzekering? Wie neemt die mee?

Bij het pensioen zijn de regels in principe als volgt: als u in gemeenschap van goederen getrouwd was, heeft uw partner recht op de helft van de pensioenrechten die tijdens het huwelijk zijn opgebouwd. Daarvan mag deels worden afgeweken in een echtscheidingsconvenant.

Dan is er nog de hypotheek. Blijft een van de partners in de woning wonen, dan moet de ander uitgekocht worden. Maar hoe gaat dat als de hypotheekschuld hoger is dan de woningwaarde? En kan de achterblijvende partner de hypotheek voortzetten of zijn er andere voorwaarden.

Scheiden is een emotioneel proces dat vaak nog wordt bemoeilijkt door allerlei financiële verwikkelingen. Het is belangrijk dat beide partners goed inzicht hebben in de situatie, in de mogelijkheden en de consequenties. Wij ondersteunen u graag in dit proces en zijn daarin deskundig, onafhankelijk en volstrekt onpartijdig.