Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Uw rechtszekerheid als werknemer

Het ontslagrecht is recent aangepast. Wat betekent dat voor u als werknemer? En wat kunt u doen om uw positie te versterken?

Sinds het nieuwe ontslagrecht worden ontslagzaken vaak geregeld via het UWV. Wel kunt u uw ontslag aanvechten bij de kantonrechter. Ook kunt u hoger beroep en cassatie instellen als het vonnis van de kantonrechter negatief is. Tijdens de procedure kunt u bovendien niet ontslagen worden en moet uw werkgever u gewoon doorbetalen. Als uw werkgever u een vertrekregeling aanbiedt, heeft u 14 dagen bedenktijd: in die periode kunt u terugkomen op het voorstel. Wordt u een nieuw voorstel gedaan dan heeft u weer 14 dagen bedenktijd. 

De ontslagregels zorgen ervoor dat er meer rechtszaken worden aangespannen, want het loont om in verzet te komen. Maar heeft u het geld en de ondersteuning om zo´n procedure te beginnen? Met een rechtsbijstandverzekering staat u wat dat betreft veel sterker. Sluit zo´n verzekering wel tijdig af. U krijgt namelijk geen rechtsbijstand van de verzekeraar als u pas afsluit op het moment dat u al weet dat u ontslagen wordt. 

De rechtsbijstandverzekering komt ook van pas bij andere juridische conflicten. Wij bespreken graag of deze verzekering iets voor u is.