Schade?

Bel ons (0174) 526 767

Adresgegevens Route

Hoe pensioenbewust zijn uw medewerkers?

Bijna 70% van de Nederlanders is ‘pensioenonbewust’. Zij weten niet hoe hun pensioen in elkaar zit en hoe hoog hun inkomsten straks zijn. U kunt helpen dat te veranderen.

Werknemers die door hun werkgever worden geïnformeerd over hun pensioen, zijn zich twee keer zo vaak volledig bewust van hun pensioen dan mensen die niet zijn geïnformeerd door de werkgever. U kunt als werkgever dus een belangrijke rol spelen bij het pensioenbewust maken van uw medewerkers.

Het is cruciaal dat uw medewerkers goed weten wat ze in de toekomst aan inkomsten kunnen verwachten. De dekkingsgraden van de pensioenfondsen zijn al geruime tijd te laag met alle gevolgen van dien voor premies, indexatie en uitkeringen. De AOW-leeftijd gaat omhoog, de levensverwachting stijgt en de zorgkosten nemen explosief toe.

Wij helpen u graag uw medewerkers wijzer te maken. Wij kunnen voorlichting geven in uw bedrijf en iedereen persoonlijk adviseren over het wegwerken van een pensioentekort. En uiteraard staan we ook u met raad en daad terzijde om een goede pensioenregeling voor uw medewerkers te kiezen.